Войници тренират бокс в нова зала в Благоевград

Снимка: 3-то Бригадно командване

Полковник Митко Балтов отчете успешна 2023 година

От двете страни на Балкана, в гарнизоните Благоевград и Враца, с тържествени церемонии беше поставено началото на учебния процес в 3-о бригадно командване.

По традиция, беше отслужен молебен за здраве и благоденствие на личния състав от свещенослужители от Българската православна църква. В ретроспективен план, командирът на 3-о бригадно командване полковник Митко Балтов очерта изминалата година, като много динамична и напрегната, но и като много успешна и градивна, година през която военнослужещите от 3-о бригадно командване са надградили професионални знания и умения, придобили са нови способности и са заслужили уважението и одобрението на българския народ с безценната помощ по време на водното бедствие в Берковица и ледения капан на Балкана, в който попаднаха 30 наши сънародници. Церемониите приключиха с преминаването в тържествен марш.

След тържествената церемония, в гарнизон Благоевград, отец Андон Шавулев, свещенослужител в благоевградски православен храм „Въведение Богородично“, който е и старши треньор на Боксов клуб „Пирин“, от чиито редици са излезли отборни републикански шампиони и европейската вицешампионка при девойки и жени Таня Илиева, заедно с полковник Балтов откриха оборудвана зала за бокс в 3-о бригадно командване. С откриването на нови съоръжения се цели повишаване на мотивацията, физическата нетренираност и издръжливост на военнослужещите.

Сухопътните войски провеждат сериозна подготовка и овладяват до автоматизъм и съвършенство войнските знания и умения и поддържат постоянна готовност за защита на майка България, съобщават от пресцентъра на Командването.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK