Военнослужещи се включиха в помощ на бедстващите хора на магистрала Тракия

Снимка: bTV

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов, военнослужещи от Българската армия се включиха от 03.00 часа тази сутрин в помощ на бедстващите хора на магистрала Тракия.

В дейностите участват един модул със 7 специализирани машини от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси.

В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

Изключително тежка е пътната обстановка в района на Бургаска област, съобщават от МВР. 

Забранен  за движение на всички МПС е участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия; Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили.

Пътят Айтос – Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София.

Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа.

Предприемат се действия това да стане с помощта на репатраци. На място са екипи на пожарната и полицията. 

Продължава грижата за евакуираните хора. Те са настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини. Подсигурена им е храна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK