Военни се включват и днес в гасенето на горския пожар край село Добростан

Снимка: Infomreja.bg

Действията на огнеборците са подпомагани от хеликоптер AS 532 AL Cougar с екипаж от 24-та авиобаза – Крумово

Военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили участват в гасенето на горския пожар в землището на село Добростан, община Асеновград, област Пловдив днес, 3 септември.

Модул от 4-ти артилерийски полк – Асеновград в състав от 45 военнослужещи с 6 броя техника от 06.00 ч. тази сутрин се включват в погасяването, съобщават от Министерство на отбраната.

Действията на огнеборците са подпомагани от хеликоптер AS 532 AL Cougar с екипаж от 24-та авиобаза – Крумово. Военният хеликоптер излетя от авиобазата рано сутринта, за да извършва гасене на огъня от въздуха, след което се върна, за да презареди и в 11.10 ч. отново потегли за района на пожара за оказване на помощ.

През вчерашния ден военни хеликоптери Ми-17 и AS 532 AL Cougar с екипажи от 24-та авиобаза – Крумово се редуваха през целия ден в борбата със същия пожар.

Военнослужещите от състава на Сухопътни войски се включват в борбата с огъня по искане на областния управител на Пловдив и след разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Вертолетът и военнослужещите от ВВС се включват по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK