„Водата е живот“ - цветен празник в Музея на водата в Благоевград

Снимки: ВиК-Благоевград

Организирана бе и викторина за водата и природата

Цветен детски празник под надслов „Водата е живот“ бе организиран в Музей на водата – Благоевград. Инициативата е на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград и Радио Благоевград, а поводът е 5 юни – Световен ден на околната среда.

В тържеството участваха деца на служители на ВиК – Благоевград, които показаха изключителна креативност по време на творческите задачи, включени в програмата.

Всяко едно дете направи своя рисунка върху тениска, брандирана с логото на ВиК, а творбите бяха оценени от специално жури в състав инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград и Маргарит Русев, музикален продуцент в Радио Благоевград.

На първо място се класира Кристен Кръстева, а след нея се наредиха Костадин Везенков и Мария Филчева. Всички участници в инициативата получиха награди и грамоти.

Организирана бе и викторина на тема водата и природата. 

Гостите бяха поздравени от инж. Росица Димитрова. „Този ден е изключително важен. Ние трябва да имаме отношение към всички ресурси, които ни заобикалят, а водата е един от най-важните. Благодаря Ви, че сте тук“, каза инж. Росица Димитрова.

Тя връчи и специално изработени плакети на пенсионирани през изминалата година служители на ВиК- Благоевград.

„Благодаря! Наистина без тези служители, нямаше как „Водоснабдяване и канализация да върви напред и да се развива. Пожелавам им да бъдат здрави!“, каза още инж. Димитрова.

Гостите бяха приветствани и от Елисавета Каменичка.

„За нас е удоволствие да бъдем партньори на ВиК. Да си пожелаем повече институции да обръщат внимание на младите хора, да работят с грижа за тях. Ние имаме отговорност към децата. Те трябва да живеят в чиста околна среда, да дишат чист въздух, да пият чиста вода. Ние трябва да ги научим, че грижата за природата е обща, така те ще бъдат една стъпка над нас“, каза Елисавета Каменичка.

Сред атракциите на празника бе и талисманът на Музей на водата Кранчо, който раздаде сладолед на всяко дете.

Специални гости на събитието бяха Александрина Механджийска, Боян Георгиев и Дарина Бреньовска, възпитаници на вокално студио "Фа диез", с ръководител Христина Палева. Те бяха подготвили невероятни изпълнения, с които повдигнаха духа и настроението по време на празника.

Водещ на програмата бе Силвия Домозетска от Радио Благоевград.

Инициативата премина при спазване на стриктни мерки за хигиена и безопасност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK