Водач от Шумен се укрива от полицията, има данни за самоличността му

Снимка: Infomreja.bg

Превозвал крадени дърва с нерегистриран автомобил

Около 00:45 часа на 17 февруари екип на Пътна полиция, който работил по осигуряване на безопасността на движението, на кръстовище, образувано от улиците „Ивайло“ и „Владайско въстание“ в Шумен забелязал водач на лек автомобил "Нисан Алмера“, който се движил с висока скорост. Водачът минал покрай пътните полицаи, навлязъл в кръстовището, без да спре на знак „Стоп“. Пътните полицаи тръгнали след него, подали му сигнал със звукова и светлина сигнализация. Вместо да спре, водачът ускорил скоростта си на движение и изключил светлините на автомобила. На кръстовище на улица „Искра“ с бул.“ Велики Преслав“ отново не спрял на знак „Стоп“ и продължил да се движи към кв.“Дивдядово“. Опитал да избяга по чакълен път, като управлявал с много висока скорост. Направил опит да се върне и да заобиколи служебния полицейски автомобил. Водачът на автомобила скочил и побягнал, задържан на място е пътник в автомобила- 50-годишен мъж от Шумен. След справка станало ясно, че нисанът е с прекратена регистрация, а табелите са предназначени за друго моторно превозни средство – Хюндай „Купе“.

В автомобила са намерени дърва за огрев - метровки. По данни на 50-годишния, са взети от природен парк „Шуменско плато“.

На място са извикани служители на РДГ- Шумен.  Автомобилът е оставен за съхранение при горските служители. Има данни за самоличността на водача на автомобила, който към момента се укрива. Работата по образуваното досъдебно производство  продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK