Водач на товарен автомобил отне предимството на лека кола и пострада

Снимка: Infomreja.bg

Велосипедист от Благоевград е с фрактура на носа, блъснат на пешеходна пътека от лек автомобил

На 4 август около 17.10 часа на път Е 79, в района на кръстовище за село Кулата и Вътрешна митница, правоспособен водач на 39 години от село Габрене, община Петрич, предизвиква ПТП.

Управлявяйки товарен автомобил „Нисан Навара“ и движейки се в посока село Кулата, той отнема предимството на лек автомобил „БМВ Х5“, управляван от правоспособен водач на 41 години от София, движещ се в посока към ГКПП „Кулата“.

При реализираното ПТП са пострадали водачът на товарния автомобил, който е с натъртвания и съмнение за комоцио, и негов спътник, който е без сериозни наранявания.

На пострадалите, които са без опасност за живота, е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Взети са кръвни проби на водачите, а за произшествието е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 343А от НК.

Около 10. 10 часа вчера на улица „Дж. Баучер“ в Благоевград лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 32-годишен гражданин на Р Сърбия, се движи в кръгово кръстовище в посока към ул. „Владо Черноземски“ и на пешеходна пътека, обозначена с маркировка, блъска пресичащ велосипедист на 34 години от Благоевград.

При пътния инцидент е пострадал велосипедистът, който е получил фрактура на носа. Прегледан е в Спешен център и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

В Първо РУ - Благоевград, е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 Б, пр. 2 във вр. с чл. 342, ал. 1 , пр. 3 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n