Внесоха в съда пет жалби за касиране на вота в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Пет жалби за касиране на вота в Пиринско са внесени официално в Административен съд – Благоевград до 16 часа днес.

Най-сериозни са претенциите към провелия се първи тур на местните избори в община Банско. Реформаторският блок и Местна коалиция „Заедно за община Банско” оспорват две решения на Общинската изирателна комисия – за избор на общински съветници и за избор на кмет на общината.

В зимния курорт изборите бяха спечелени от Георги Икономов от ГЕРБ с 50,67%, който управлява общината от 2011 година.  

В Благоевград Спас Ненов от Политическо движение „Социалдемократи” и Георги Иванов от Реформаторския блок искат касиране на вота за местен парламент. Същото искане имат местна коалиция и ПП „Движение 21” в община Струмяни. От там смятат, че има нередности при отчитането на мандатите за местния парламент и ще настояват за ръчно преброяване на бюлетините.

Загубилият битката за кмет на петричкото село Митко Тилев също иска ревизия на решението на ОИК – Петрич. В селото на първи тур спечели Борис Тупаров от Местна коалиция „Роден край”, който получи 66 гласа. Тилев от ГЕРБ остана с 58 гласа, а трети е кандидатът на БСП Георги Малечканов с 6 гласа. На практика само 1 глас повече направи победител на първи тур Тупаров. Затова човекът на ГЕРБ иска съдът да провери бюлетините.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK