ВМРО отбеляза Деня на жертвите на комунизма

снимки: ВМРО

Днес в цяла Благоевградска област ВМРО отбеляза Деня на жертвите на комунизма. 

В Благоевград на мемориала на свободата, в градинката пред градската баня, червено-черните с едноминутно мълчание почетоха избитите вемеристи и демократи след 1944 година в цялата страна.

Слово за тези тежки времена признесе историкът Иван Стоянов.

Цветя положиха кметът на село Бело поле Иван Стойчев и Георги Костадинов.

В Банско на градските гробища отец Филип отслужи панихида на общия гроб на избитите без съд и присъда банскалии.

Цветя положи и общинският съветник от ВМРО Елена Янчовичина. Денят на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим бе отбелязан от Организацията по подобен начин в Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог.

 

снимки: ВМРО
снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

Бeлoмopcки07:05 - 04.02.2014
Синовете и внуците на комунистическите палачи са отдали почит (с шапки на главите) на зверствата на своите деди под прикритието и с парите на македонските им жертвите! Гордост българска!
фен13:48 - 02.02.2014
Егати почитта са оказали--с шапки на главите.....Нали са отдали почит на "героите", на "загиналите".....та надали са щели да им измръзнат главите, ако си бяха свалили шапките поне за минута-две!!!!И тук от снимките си личи кои са отдали почит--трима-четирима и то се предполага, че са от ръководствата на "отдалите почит", докато останалите са си по домовете и при семействата.....
Milena12:57 - 02.02.2014
Bravo na VMRO! Dolu komunizma! Simo , kak e vremeto v Skopie ? A karaka4anow bashat mu e `len na BZNS a ne na BKP .
до вмро07:05 - 02.02.2014
три и три шест и попа седем,(за пред света)мижи кйорчо да та еба,и то симо ви е писал кой ги оплаква,никога тази шибана комунистическа държава няма да излезе от това блато,язък за пропуснатата 1989 г.- тогава беше момента.

FACEBOOK