ВМРО на протест срещу икономическия и политически монопол

снимки: ВМРО

Десетки граждани се събраха на възобновения национален бунт пред Съдебната палата в столицата, иницииран от ВМРО – Българско национално движение. Българският трибагреник отново беше обърнат на обратно като символ на бедствието, сполетяло държавата.

Протестите продължават, защото икономическият и политически монопол в страната все още ограбва българския народ. Изборите не промениха нищо. Партиите на прехода пак ще управляват държавата. Монополът на властта отново ще защитава енергийните и водни монополисти, тези в сектора на горивата и лекарствата.

Това заяви пред множеството заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той припомни, че в предизборната си програма партията обеща възмездие за геноцида над българския народ, извършван вече повече от 23 години. Рано или късно виновните ще бъдат наказани, категоричен бе той.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов поясни пред журналисти причината за протеста – партиите, които бяха изгонени с камъни от гражданите през март, отново ще бъдат в Народното събрание и Министерски съвет. Българите ясно показаха, че не искат да бъдат ограбвани и мачкани. Затова и  борбата с монополите няма да спре. ВМРО поведе битката още през 2006 г., а не я използва единствено в предизборната кампания, припомни председателят на партията.

Ние също искаме нови избори, защото проведените на 12 май не бяха честни. Символично оказваме подкрепа на главния прокурор, защото той се оказа единственият мъж в държавата. За разлика от парламентарно представени партии и от министри, и от хората с власт, с пари, с имунитет, които 4 години мълчаха и не смееха да кажат какво се случва в България, този човек само за два месеца им разказа играта, каза още Каракачанов.

Протестите ще продължат, докато исканията на гражданите не бъдат изпълнени, обеща лидерът на ВМРО.

Малко по-късно през деня ВМРО заедно с много емигранти от Сирия буквално постави под обсада Турското посолство. Огромно множество от хора скандираше : „Ердоган е терорист!” по повод помощта , която Турското правителство оказва на ислямистките метежници в суверената държава Сирия. Полицията едвам удържаше хората да не се доближат до посолството.

Беше посочено, че една от главните мишени на терористите е и местното християнско население. Демонстрантите подкрепиха и арменците, които бяха дошли на митинга за това, че Турция не признава и до днес /както и официалните Български власти/ извършения от нея геноцид над арменското население през двадесетте години на 20 век.

ВМРО подкрепи Сирия във войната и на живот и смърт със Световния ислямизъм. „В момента в Сирия убиват освен обикновени хора така и местните християни. Там, докъдето достигат така наречените "бунтовници", има реки от християнска кръв”, заяви Ангел Джамбазки. От Благоевград да подкрепят тези мероприятия бяха членът на Изпълнителния комитет  на ВМРО Иван Стоянов и председателят на дружество „Вардар” Станимир Радулов.

 

снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK