ВМРО към БСП: Принуждаването на населението в Благоевград да се пише македонско е национално предателство

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов: Защо социалистите не се извинят на българите в Македония, защото са ги карали насила да се пишат македонци и да се отричат от българското си име!

Думите на г-н Джамбазки са изкарани от контекста. Това заяви пред „24 часа“ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни заради изказване на евродепутата от квотата на ВМРО Ангел Джамбазки, в което го призовава да се разграничи от изказването му, че всички от Българската социалистическа партия били за разстрел.

„Щом Нинова не е казала, че аз съм силов вицепремиер и се опасява да не проведа арести – значи все пак не е прекалила докрай. Това е елементарен политически популизъм, защото изказването на господин Джамбазки е извадено от контекста. Той говори за предателската роля на БКП при създаването на македонската нация, насилственото принуждаване на населението в Благоевград да се пише македонско и това той нарича национално предателство. Той казва, че тези хора, които са го извършили, заслужават разстрел. Той говори за едни хора, които вече не са между живите. Никой не е заплашвал никого и това е видно, когато прочетеш неговото изказване“, категоричен е Каракачанов. Той обясни, че никога не е бил привърженик на това политиците да се ровят в историята и да си търсят кусурите, защото според него трябва да се опитаме да се консолидираме като нация и да се престане с политическото боричкане „в името на едно национално помирение“. Изказванията на Кирил Добрев от БСП и Нинова обаче го „дърпали за езика“.

“Г-н Джамбазки е абсолютно прав, защото македонската нация, срещу която в момента протестира г-жа Нинова, е измислена в Коминтерна през 1932 г., а в него по това време има една камара функционери на БКП – Коларов, Никола Харлаков и др., които са на яслата на СССР и коминтерна – там се прехранват и ръкопляскат на Сталин. 1932 г. са измислили македонска, тракийска, добруджанска, беларуска, украинска, молдовска нация и т.н. След Втората световна война именно под диктовката на Съветския съюз българските комунисти начело с Георги Димитров и Васил Коларов са тези, които провеждат политиката на едно насилствено налагане на македонска нация. През 1936 г. на преброяването в края на годината комунистическата партия принуждава населението в област Благоевград, а и там, където има компактни бежански маси – София, Пловдив и т.н., насила да се пишат македонци“, казва Каракачанов. Той обяснява, че на среща в Москва, на която присъстват Георги Димитров, Васил Коларов и Трайчо Костов, е разпоредено именно от Сталин да се започне с въвеждането на македонската нация у нас.

„Тези хора започват да го провеждат като политика у нас. Първо през юли са арестувани около 200 дейци на ВМРО в цяла България. 150 от тях са избити като кучета и нямат гробове до ден днешен. Някои от тях са предадени на югославските власти, защото са се борили против сърбизацията на населението на България. В края на годината БКП кара част от българското население да се пише македонско. Тогава Георги Димитров, който е един колосален предател в българската история, а БСП продължават да му ръкопляскат и да му носят цветя, разпорежда да се въведе македонският език и македонска нация. Тази политика се провежда като държавна политика на Народна република България. Именно затова до днес определени кръгове в Скопие поддържат своите претенции. Същите тези предшественици на г-жа Нинова през 1946-1947 г. докараха учители от Югославия да учат населението на някакъв измислен език и подготвяха предаването на Пиринска Македония на Югославия. Това е национално предателство и тези предатели, които провеждаха антибългарска политика, наистина заслужават разстрел като национални предатели, а не венци, паметници, преклонение и крокодилски сълзи, каквито БСП продължава да лее за тях“, заяви още вицепремиерът. Каракачанов попита и защо социалистите не се извинят на българите в Македония, защото са ги карали насила да се пишат македонци и да се отричат от българското си име.

„Ето това е една политика на национално предателство. Докато г-жа Нинова и нейните съпартийци не се извинят на българския народ за това колосално предателство, каквито и глупости да ми говорят по темата Македония – за мен това няма никакво значение. Тази партия дължи много извинения на българския народ за своята предателска политика и нека бъдат малко по-културни и внимателни, когато се изказват по подобни теми, когато явно не познават историята на собствената си партия. БСП ги е напекло слънцето и се чудят как да си правят пиар през лятото. След като ги призовах да си почиват спокойно и да ходят на плаж, тъй като правителството няма да падне през лятото - те пък май взеха, че слънчасаха и започнаха да говорят глупости“, заключи Каракачанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK