ВМРО: Цигани сякоха с мачете мъж в Роман

Снимка: ВМРО

Крайно време е правителството да приеме Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности

Крайно време е правителството да приеме Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности. С такава остра позиция излизат депутатите от ВМРО след сигнал, подаден до народния представител от Враца Красимир Богданов от съсечения Калин Христов.

Ситуацията се развира на 14.09.2020 г. в град Роман. Според разказа в следобедните часове мъжът вижда млад циганин да се навърта около къщата му. Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта с цел грабеж. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност.

При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на циганина. Той го заплашва, че ще го заколят. Около 19.30 ч. същият циганин идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие.

Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови.

Даваме гласност на поредната брутална саморазправа на маргинални групи с обикновени граждани едва днес, тъй като Калин беше изписан вчера от болничното заведение. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието. Това не е първо нападение на „Лисиците“, както са известни в града. Обществено известни станаха и случаят с друг пребит от тях младеж от град Роман и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец, информират от ВМРО. Ето и цялата им позиция:

"Излишно е отново да изброяваме дългия списък с убитите, изнасилените, пребитите и ограбените от самозабравили се маргинални индивиди. Ами грабежите и незаконната сеч?

Това вече не трябва да се търпи! Неслучайно от години настояваме да се разширят пределите на неизбежната отбрана. Радваме се, че поне вратичката за намаляване на присъдата на такива изверги беше затворена миналата година. Но за това трябваше да се борим години наред, докато бъдем чути. Години, в които Вероника, Виктория, Алекс, Кристин и още десетки останали неизвестни за обществото, но трайно запечатани в статистиката невинни жертви бяха лишени по изключително жесток начин от правото си на живот.

Напълно подкрепяме и зачестилите акции на прокуратурата срещу организирани групи и кланове цигани, които вилнеят из селата. Но очевидно е вече за всички, че с частични действия ситуацията в страната не може да бъде овладяна.

Неслучайно говорим за прекратяване на социалния паразитизъм и реалното интегриране на маргиналните групи в обществото чрез образование и труд. Т.нар. интеграционен модел, от който знайни и незнайни НПО-та усвоиха десетки милиони левове, е напълно провален. Нужна е изцяло нова Концепция за справяне с несоциализираните маси, които отдавна постепенно завладяват страната ни. При тази демографска криза е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България.

Говорим за стратегии, говорим за образователни и съдебни реформи. Ако те не бъдат подплатени от реален план за спиране на пълзящата десоциализация на маргинализираните в страната, всичко това ще си останат само едни добри пожелания.

Уважаеми министри и народни представители, помислете какво се случва в малките населени места. Помислете как живеят нормалните хора там. Ако нямате реална представа, ние ще Ви кажем – в страх и отчаяние. Призоваваме Ви – нека в името на хората, в името на Родината ни, да загърбим тясно партийните интереси и да започнем реална работа по приемането и прилагането на изработената от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) групи.

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов ще внесе и питане към министъра на вътрешните работи каква е ситуацията в страната и какви действия възнамерява да предприеме полицията за защита на хората от маргиналните субекти по места.

Защото ако вчера Калин е извадил „късмет“ да оцелее, то утре някой друг млад българин може да го няма и да бъде посечен фатално от озверял десоциализиран индивид".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK