ВМРО-Благоевград с декларация в подкрепа на протестите срещу ЧЕЗ

снимка: infomreja.bg, архив

ВМРО - Благоевград излезе със своя декларация във връзка с последните протести на жителите на Пиринска Македония, в която заявява пълната си подкрепа към действията на хората, предизвикани от необосновано завишените сметки за електричество от ЧЕЗ.

"Нещо повече - ние адмирираме такова поведение! Това показва израстване на българското гражданско общество, което не трябва да бъде разединено. С това свое поведение хората казаха „НЕ!” на експериментите от политици, дошли уж в името на доброто на българския народ. ВМРО изразява своето задоволство, защото хората разбраха защо ние вече шеста година водим битка срещу монополите.

Ние настояваме договорите с електро-разпределителните- дружества да бъдат прекратени и те да бъдат „изгонени от България”. Статистиката показва, че и трите дружества не изпълняват договорите си и вместо да получим по-добра услуга и условия за потребителите, то ние получихме 66 % по-висока цена на тока.  ЕРП-тата бяха приватизирани през 2005 г и от тогава те изнасят под различни форми печалбите си извън страната, надписват сметки, фактурират услуги, които не са извършвали а това е недопустимо!

Ние с нашите плащания подобряваме финансовото състояние, например чрез ЧЕЗ на чешките пенсионери.   Само неизплатените дивиденти към държавата са в размер на 600 млн. лв. за тези седем години. ВМРО осъжда и действията на ДКЕВР, която не санкционира подобно поведение на монополите! Не може ние, да плащаме и несъбираемите суми от сметки за електроенергия от циганските гета, и задаваме въпроса - Защо да плащаме солидарно сметките на циганите !?

ВМРО призовава към обединени действияна на българските граждани  и за  одържавяване на електроразпределителните дружества,заради неизпълнение на договорни отношения и те да бъдат изгонени от България,така както се случи и в други страни".

ОБЛАСТЕН КОМИТЕТ НА ВМРО

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Тoni14:38 - 08.02.2013
Bravo na VMRO!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK