Влизането ни в еврозоната от януари 2024 г. е химера

Снимка: iStock

С ангажимента за въглищните централи застрашаваме икономиката си, според икономиста Кузман Илиев

Ще бъде трудно на хората. Това прогнозира пред БНТ Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Според нея при търговците има жестока спекула. Инфлацията и производството зависят от геополитическите реалности, по думите й.

Григорова смята, че заради лобистки натиск в ПВУ важни сфери, като "Напоителни системи", са отпаднали от приоритетните сфери. Ако я няма основата, няма как да градиш нагоре, изтъкна тя.

Еврозоната не е панацея за тежките икономически проблеми, смята Ваня Григорова.

С ангажимента за въглищните централи застрашаваме икономиката си, според икономиста Кузман Илиев. Според него трябва да се отвори ПВУ и да се предоговори в частта "Енергетика".

В противен случай, по мнението му, може да стигнем до там да внасяме ток. Той е за провеждане на референдум за въвеждането на еврото. Инфлацията при отличниците е два пъти по-ниска. Заплахата е заради задлъжняването на страната ни.

Еврозоната ще стане сглобката за съставяне на правителство, прогнозира Кузман Илиев.

Бившият правосъден министър Зинаида Златанова коментира, че България фатално закъснява с важни реформи. Вместо да се модернизираме с ПВУ, ние, по мнението ѝ, си настояваме да останем старомодни. Общият ни интерес е да живеем в по-чиста околна среда, каза Златанова. По думите ѝ институциите ни са слаби. Политическата нестабилност е следствие от тези слаби институции, допълни тя.

Влизането ни в еврозоната от 1 януари 2024 г. е химера, смята Златанова, която е убедена, че не сме готови за клуба на богатите. България е избрала лош политически момент за членството в еврозоната. Неправилно избрания момент предпоставя един провал, по думите на бившия правосъден министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//