"Владо Черноземски" в Благоевград очаква следващата си жертва!

Снимка: Infomreja.bg

Улица „Владо Черноземски“ в Благоевград като име може и да не е позната на всички, но като отсечка е.

Тя започва от кръговото кръстовище под болницата, при заведение „Калисто“, и завършва при другото такова кръстовище – до Строителния техникум.

„Владо Ченоземски“ на практика свързва две много важни за града пътни артерии – „Иван Михайлов“ и „Джеймс Баучер“. По продължението на улицата има три кръгови, две от които се намират до учебни заведения.

Улицата е четирилентова, но най-често се използват само две от лентите за движение – другите просто са обособени като нерегламентирани паркоместа.

Най-важната сграда, която се намира на „В. Черноземски“ е Областната дирекция на МВР и Първо районно управление. Това е и най-големият куриоз!

Официално всеки живущ на улицата може смело да заяви, че всеки момент очаква поредния смъртен случай, който ще бъде именно на тази улица.

Тя се намира до полицията? Но всичко е точно!

Ако живеете или минавате по улицата през деня, без значение работен или не, внимавайте! Трафикът е изключително интензивен! А вечерта, след 20 ч. до 3 ч. след полунощ може да бъдете зрители на моноспектаклите на шофьорите.

Започваме с БМВ, идвайки от кръговото при Трето ОУ, то се завърта, дава газ до следващото кръгово. За шофьора няма значение, че има пешеходна пътека между „Владо Черноземски“ и пресичащата я „Скаптопара“.

Продължаваме с моторите. Те са любими на множеството живущи по цялото протежение на улицата. Мотористите имат цялата власт на света да не спазват моралното правило, че в 00:00 ч. има спящи хора. Отново газ и гуми…

Завършваме с рязкото спиране и пищенето на каучука по асфалта! Някои го правят нарочно, да се знае, че карат бързо и имат мощни коли. Други пък го правят в опит да избегнат удар на пешеходец, тъй като много често на 3 метра от пешеходната пътека хората пресичат.

Та, за полицията! По някаква необяснима причина шофьорите обичат да изпробват колите си в отсечката от кръговото при Трето ОУ до „Калисто“, защото там няма патрули често, отсечката е права и късметът да няма пешеходци усилено работи в полза на водачите.

Колко на брой са инцидентите на улицата – от началото на годината, само един. Колко са потенциалните, тези, които са се разминали на косъм?! 1 256 896 на брой!

Има ли дрифтове? Да!

Постоянно ли се случва? Да!

Застрашава ли се живота на околните? Да!

Нарушава ли се спокойствието на живущите? Да!

На мокър асфалт, на 15.08.2018 г. в 18,00 ч. лек автомобил с несъобразена скорост се движи по улицата. В опит да спре, се подхлъзва и забива гуми в тротоара, който за щастие е висок. Иначе ветеринарният кабинет щеше да бъде „отнесен“!

Този случай напомня на един откъснат крак на младеж и смазан таз на девойка в Петрич. Този случай може да се повтори и на „Владо Черноземски“, „Пейо Яворов“, „Иван Гарванов“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Васил Левски“, „Джеймс Баучер“, „Ал. Стамболийски“, „Славянска“, „Иван Михайлов“, в Благоевград, Банско, Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Добринище,, Места, Кресна, Струмяни…

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Орел17:15 - 18.08.2018
А ул. Митрополит Борис в Благоевград къде я пропуснахте? От лежащия полицай пред НХГ до 5-то ОУ или до моста на разклона за Бачиново се правят състезания и дрифтове! Сигнализирано е в полицията ... ама няма никой ... за това вече и никой не си прави труда да подава сигнали!!! Ако стане нещо да знаете ... полицията ЗНАЕ за проблема!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK