Вилна зона Росенец протестира заради високи сметки за вода

Снимка: iStock

Протестът е и срещу забавеното изграждане на нов водопровод в района

Жители на вилна зона "Росенец", разположена край главния път между Бургас и Созопол, излязоха на протест поради високите сметки, които са им били начислени за водоснабдяване. Хората твърдят, че не са изразходвали толкова вода, за да дължат такива големи сметки, а протестът е също и срещу забавеното изграждане на нов водопровод в района, предава БНТ.

Основното неудовлетворение на протестиращите е свързано с факта, че водопроводът в района не е бил ремонтиран или реновиран в продължение на над 40 години. Той е бил построен от жители на вилната зона преди десетилетия. В началото на месеца жителите получили уведомително писмо от ВиК, в което им бе начислена шестцифрена сума за водата, която са използвали. Те са заплашени с прекъсване на водоподаването, ако дължимата сума не бъде платена до края на месеца.

Представители на ВиК заявиха, че сумата е начислена въз основа на общия водомер на вилната зона и са правени няколко компромиса с жителите. Въпреки това протестиращите настояват, че състоянието на водопровода е катастрофално, което води до течове и загуби на вода, за които те получават изненадващо високи сметки. Те настояват за бързо решение на проблема и изграждане на нов, функционален водопровод, който да отговаря на потребностите на населеното място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK