Виктор Янев награди победителите в осмото издание на „Олимпийски надежди – Осогово 2020“

Снимки: ОА - Кюстендил

В състезанието се включиха 400 млади спортни надежди на възраст от 11 до 16 години

Областният управител Виктор Янев и неговият заместник д-р Матей Попниколов бяха официални гости на откриването на Осмия зимен олимпийски фестивал „Олимпийски надежди – Осогово 2020“. Домакин на двудневното зимно спортно първенство е ски и борд център Осогово.

Зимният курорт събира на едно място около 400 млади спортни надежди на възраст от 11 до 16 години. Те ще се борят за медали в ски бягането, ски алпийските дисциплини и в сноуборда. 

Янев и Попниколов се включиха и в церемонията по награждаване на победителите в първия състезателен ден от зимния спортен форум. Областният управител на Кюстендил и неговият заместник наградиха с медали и предметни награди първенците в състезанията по ски алпийски дисциплини и ски бягане.

Призьорите при младите спортни надежди получиха поздравления от Виктор Янев за отличното представяне и спортсменското състезание.

„Още много спортни успехи и завоюване на нови върхове ви пожелавам. Носете винаги хъс за победа в себе си“, пожела на участниците в „Олимпийски надежди – Осогово 2020“ губернаторът на Кюстендил.

Награди на част от победителите връчи и зам.-кметът по "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт" в община Кюстендил – Светослав Василев.

Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“ са организаторите, които събират спортните таланти на страната в зимните дисциплини. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.

В утрешния ден, на 20 февруари, ще се проведе състезанието по сноуборд за 11, 13 и 15-годишните. След награждаването на победителите в сноуборда, ще бъде и официално закрито Осмото издание на зимния фестивал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK