VII училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми в ПГИ "Иван Илиев"

снимки: ПГИ "Иван Илиев"

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

За седма поредна година Професионална гимназия по икономика "Иван Илиев" - Благоевград провежда училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми.

Моделът за обучение "Учебно-тренировъчна фирма" е въведен в рамките на българо-австрийския образователен проект за средните икономически училища ECO NET през 2001 година. Той е иновативен и близък до метода на обучение, който насърчава предприемаческо мислене и формира бизнес поведение.

Учебно-тренировъчната фирма е модел на предприятие, предназначен за учебни цели. Той разрешава възпроизвеждането на различни по своята трудност процеси от реалната дейност на предприятието, така че те да станат прозрачни и разбираеми за учебния процес.

В учебно-тренировъчната фирма се извършват всички характерни за икономическата практика търговски операции - от снабдяването, през предоставянето на услуги до пласмента. Свързаните с това търговски дейности трябва да се извършват от учениците в съответствие с обичайната търговска практика и с изискванията на закона. В действителност обаче стоките и услугите, както и необходимите за извършването на плащанията пари реално не съществуват.

В резултат от успешно осъществените дейности за подобряване качеството на образованието в България беше въведен нов учебен план, включващ обучение чрез "Учебно-тренировъчна фирма" за всички изучавани икономически специалности.

Работата в учебно-тренировъчната фирма подпомага формирането на основни ключови квалификации и компетенции за една модерна работна среда, като умение за работа в екип и самостоятелност, готовност за постигане на резултати и вземане на решения, гъвкавост и усет за междукултурните отношения.

Панаирът на учебно-тренировъчните фирми е форум, на който учениците имат възможност да тренират и да приложат на практика уменията си, свързани с водене на преговори, представяне на продукт, услуга, работа по проект, планиране, изготвяне на финансови разчети и др. Голяма част от търговските сделки се реализират на такива форуми. Ето защо всяка учебно-тренировъчна фирма гледа на участието си в панаири като на първостепенна маркетингова задача, която изисква перфектна подготовка за много месеци преди самото участие.

Ръководството на гимназията кани всички жители и гости на Благоевград да посетят VII училищен панаир на учебно-тренировъчната фирма, който ще се проведе на 17 април 2015 г. от 9 до 15 часа в Младежки дом - Благоевград. Тогава стартира и официалната рекламна кампания на училището за новата 2015/2016 учебна година.

 

снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"
снимки: ПГИ "Иван Илиев"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK