„Вихрен трейд” ЕООД с успешно приключен европроект

 

„Вихрен трейд” ЕООД  преключи изпълнението ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.03-0213 „Европейски стандарти на организация на трудовата дейност,безопасност и здраве при работа във „Вихрен Трейд”ЕООД”. Проектът се осъществяви с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът изпълни целта си да повиши качеството на цялостната организация и безопасните и здравни условия на трудовата дейност във  “ВИХРЕН ТРЕЙД” ЕООД”. Тази оптимизация на цялостната организация на дружеството и внедряването на стандарти уеднакви наложените, внедрени стандарти в производството и сертифицирани системи, защити поставените стандарти на европейско ниво.

Това спомогна за повишаване конкурентоспособноста и устойчивоста на заетостта на служителите. Внедрените високи стандарти съблюдават здравето и безопасността на работниците по време на трудова дейност. Това е в полза, както на предприятието, така и на служителите и гарантира подобряване на качеството им на живот. По този начин  се постигна съответствие и допълване на общата цел на проекта с целите Приоритетна ос 2 на ОП РЧР, а именно: “повишаване на производителността и адаптивността на работната сила и респективно нейната конкурентоспособност”, „привеждане на условията на труд в предприятията в съответствие с нормите и изискванията на европейския пазар”.

Специфичните цели по проекта бяха насочени като цяло към развитие и подобряване на работоспособност, удовлетвореност и параметрите на качеството на труд и живот. Тези цели кореспондират с общата цел на ОП РЧР.

Проекта се реализира чрез следните основни дейности:

- Анализ и оптимизация на цялосната организация на трудовата дейност

- Подобряване чрез обновяване на личните предпазни средства и работно облекло на служителите

- Ремонтни дейности за обновяване на таван и осветление в производственото хале

- Разработване и внедряване на система за управление на здравето и безопасността при работа

- Сертифициране на внедрената систем по международен стандарт BS OHSAS 180001:2007

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK