Вицепрезидентът: Созопол се превръща в историческа и култура столица на България

Снимка: Президентство на Р България

Илияна Йотова беше гост на празника на града

„Созопол се превръща в историческа и културна столица на България. Малко са европейските градове, чиято история започва 5 хиляди години преди новата ера. Созопол е история, написана от милиони човешки съдби. Созопол пише не само българската, а европейската история от Античността до наши дни.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на Созопол, с които заедно отбеляза празника на града.

„Созопол е от онези магически места, от които черпим самочувствие на българи“, заяви вицепрезидентът и благодари на кмета на общината Тихомир Янакиев и неговия екип за амбициозната и отдадена дейност.

„Вие не позволихте бетонният град да надделее над античния град, да го лиши от типичната атмосфера“, посочи Йотова. Тя подчерта, че добрите стопани си личат по това, че не чакат да мине мандатът, а работят за хората всеки ден с нови идеи и проекти. „В Созопол само след броени години ще станем съвременници на огромен културен проект. Остров „Св. св. Кирик и Юлита ще се превърне в притегателен световен културен и туристически център, място, на което ще се срещат учени и ще изследват дълголетната история по тази земя“, посочи вицепрезидентът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//