Вицепрезидентът: Повече от всякога имаме нужда от единение

Снимка: Infomreja.bg

Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие

Пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни в най-уязвимото – човешкото здраве, драстично се отразява и върху икономиката. Вярвам, че ще преминем през тези трудности, ще извлечем поуки и ще станем по-силни и по-добри. Това пише вицепрезидентът Илияна Йотова в писмо-обръщение към българските общности зад граница. Вицепрезидентът и екипът й поддържат непрестанни контакти с над 150 дружества на българи от 33 държави.

„Обръщам се към вас, за да споделя тази вяра. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е важно в този момент да останем заедно, да поддържаме връзката помежду ни, макар и виртуално. И дано да има повече добри новини. Общуването, съчувствието и разбирането помагат да преодоляваме трудностите и в семействата, и в професията, и в обществата, където живеем“, изтъква вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочва, че всеки ден е изпитание за хората на първа линия – медици, органи на реда, всички, чиято дейност е жизнено важна днес – работещите в търговията, транспорта, производството, администрацията. „Те се нуждаят от нашата подкрепа и отговорност. Трябва да помагаме на най-уязвимите, на останалите без препитание, на всички, които трудно се справят сами“, призовава вицепрезидентът.

Илияна Йотова изразява своята гордост и признателност към всички българи – в България и извън страната, които са в предните редици на борбата с кризата. „Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки днес е герой“, подчертава вицепрезидентът.

Илияна Йотова призовава да запазим единението като наша опора. „Повече от всякога имаме нужда от единение помежду ни, да протегнем ръце едни към други. Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп. Подавам ръка към всеки един да не остава сам, в дигиталния век е лесно да си пишем, да говорим, да споделяме“, заявява вицепрезидентът.

В писмото си вицепрезидентът Йотова уверя, че планираният форум за единението на българите в България и по света ще се проведе, когато отшуми пандемията.

„Поздравявам ви с идващите светли празници Цветница и Великден. На всички, които носят имената на красивите български цветя, да бъдат живи и здрави! В дните на Възкресението да бъдем с отворено сърце и човечност“, завършва обръщението си Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK