Вицепрезидентът: Българският бизнес успешно преодолява кризите

Снимка: Президентство

Вицепрезидентът изрази надежда скоро да бъде приет добър национален бюджет

Вие се оказахте много жилави, успявате да преодолявате кризите, които ни застигат една след друга, дори когато държавата с грешни решения върви срещу вас и общите ни интереси. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към представителите на българския бизнес на церемонията по връчването на наградите „Мистър и Мисис Икономика“. Конкурсът се организира за 33-и път от списание „Икономика“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

„Когато в най-трудните времена държавата помогна със субсидии на бизнеса, вниманието беше насочено върху размера на компенсациите, а никой не оцени колко работни места бяха спасени и колко фалити – предотвратени“, посочи в приветствието си вицепрезидентът.

„Неотдавна на посещение у нас беше голяма делегация от представители на френския бизнес. Те ми казаха, че в България не само има добри условия за бизнеса, но и срещат добри партньори във ваше лице“, изтъкна Йотова.

Вицепрезидентът изрази надежда скоро да бъде приет добър национален бюджет, съобщават от прессекретариата на президента. „Дано ги няма екзотиките – едва ли хазната ще се напълни от данъка върху бакшишите!? Сигурна съм, че с вашите идеи за развитието на българската икономика, с вашите сериозни политики ще постигаме далеч по-добри резултати“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът връчи голямата награда „Мистър Икономика“ на инж. Драгомир Драганов, професионалист с над 40-годишен опит в минната индустрия и геоложките проучвания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK