Вицепрезидентът: България се нуждае от дълбока и разумна земеделска политика с поглед към бъдещето

Снимка: Президентство на Република България

Йотова беше гост на мегафорум в Пловдив за селско стопанство, вино, храни и оборудване

Срамно е земеделска страна като България да внася над 80% от зеленчуците и плодовете. Българските земеделци се борят за повече българска продукция и заслужават нашата подкрепа. Не финансови кръпки, а дълбока и разумна с поглед към бъдещето политика е необходима. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването в Международен панаир – Пловдив на Международното земеделско изложение АГРА, на Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.

„Българските земеделци не са терористи, както бяха определени неотдавна. Те искат да защитят своя нелек труд, който осигурява нашата прехрана. Искат качествена продукция и достоен живот“, посочи вицепрезидентът. Тя определи Зелената сделка като добра инициатива, която обаче не трябва да ощетява, а да дава възможности за развитие, за да могат европейските земеделски производители да устояват на нелоялната конкуренция от трети страни, където ги няма тежките европейски регулации. „За всичко това трябва да се погрижим заедно. Представителството днес на най-високо ниво е знак за подкрепа за българските земеделци в тези трудни времена“, подчерта Йотова.

Вицепрезидентът поздрави ръководството и екипа на Пловдивския панаир за амбицията, волята, постоянството и усилията да се справят с трудностите и да предоставят възможности на българските производители да покажат продукцията си и да създават международни контакти. „Всяка година съм тук не като ваш гост, а като ваш съмишленик, защото разбирам огромното значение на този мащабен форум не само за България, но и за нашите съседи, за Европа и целия свят“, заяви Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK