„Велбъжд” играе преобразено през второто полувреме

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

„Велбъжд” – „Витоша” /Долна Диканя/ 3:2

 Футболистите на „Велбъжд” победиха с 3:2 тима на „Витоша” от Долна Диканя, мач от 34-тия кръг на Югозападната „В” група. В отбора на гостите играят бившите футболисти на „Велбъжд” – Радостин Джогански, Иво Максимов, Кирил Граховски и Иван Илиев. Отборът на „Витоша” /Долна Диканя/ се ръководи от старши треньора Николай Николов-Чезето, също възпитаник на кюстендилската футболна школа. Той даваше съвети на играчите си от зрителската трибуна, заради наказание.

От трибуната с гипсирана ръка изгледа мача на своя отбор капитанът на „Велбъжд” Бисер Методиев и Йордан Йовчев, който още се възстановява от контузия. Сред резервите пък бе седнал титулярният вратар Кирил Кирилов.

Приспивно първо полувреме за домакините и гол във вратата им, но след почивката излязоха на стадион „Осогово” по-дейни и с желание за победа. Още в 6-та мин. при атака на „Велбъжд” Кирил Вълов можеше да открие резултата, но би покрай вратата. В 18-та мин. грешка на Жорж Георгиев, едва не доведе до гол във вратата на кюстендилци. Иво Максимов го излъга, но вместо да бие, центрира към капитана на гостите Валентин Ванов, който пък не можа да засече топката. Футболистите на „Витоша” откриха резултата в 40-та мин. Ванов центрира точно към Сидер Томов, който излъга вратаря Николай Петков за 0:1.

Втората част започна с две смени за „Велбъжд” – в игра влязоха Георги Желев и Атанас Пенков. В 54-та мин. Жорж Георгиев изравни – 1:1, а десетина минути по-късно Велизар Мирчев с красиво изпълнение покачи на 2:1 с асистенция на Кирил Вълов. Главният съдия посочи бялата точка в 62-та мин. за нарушение срещу Вълов, а Мирослав Петров бе точен за 3:1. В 3-минутното продължение на мача гостите намалиха на 3:2, след попадението на Кирил Граховски.

Състав: Николай Петков, Иво Велинов, Адриян Бачовски, Александър Георгиев, Жорж Георгиев, Кирил Мицов, Кирил Вълов, Николай Наков /46-Виктор Анастасов/, Иво Стойнев /46-Георги Желев/, Велизар Мирчев /75-Атанас Пенков/, Мирослав Петров-кап. Главен съдия: Петър Григоров с асистенти Борислав Понорски и Радко Кръстанов от София.

В междинен 35-ти кръг в сряда /16.05./ от 18.00 ч. „Велбъжд” гостува на „Беласица” в Петрич, а в неделя /20.05./ от 18.00 ч. на ст. „Осогово” посреща „Левски” /Елин Пелин/ в 36-ти кръг от първенството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK