Вдъхновен 24. май в Петрич

Снимки: Община Петрич

Празнично шествие тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник  „Народни будители”. Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани, бе начело на представително дефиле по улиците на града.

Изключително силна като идея, съдържание, символика и послания, беше музикално-поетичната композиция, която подготвиха и представиха ученици на Трето основно училище „Гоце Делчев”.

В приветственото си слово кметът Димитър Бръчков призова младите граждани на община Петрич да бъдат сред първите в глобалния свят, които с гордост и самочувствие ще произнесат, че и „…ний сме дали нещо на света”.

„Нека пулсът на родната ни реч, бъде пазен и предаван в умовете и сърцата на нашите деца с любовта , която можем да имаме само към светиня”, се обърна към учителите кметът Димитър Бръчков.

Цветя и венци в знак на почит към делото на всички просветители, културни дейци, общественици, положиха на паметник „Народни будители” представители на общински и държавни институции, неправителствени организации, обществени учреждения, училища и граждани.

За днешния най-български празник, в Петрич по покана на Общината, гостува и пътуващо читалище „Бащино огнище”, което представи на градския площад богата експозиция, свързана с борбите за освобождение на България.

Нека всеки българин бъде горд с 24. май – Деня на писмеността и словото! Да ни е честит вовеки!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK