Вдигат заплатите в „Пирогов”

Снимки: "Пирогов"

Днес, 22.03. 2018 г. беше подписан Колективният трудов договор (КТД) в „Пирогов”. Неговите параметри предвиждат увеличение на основното трудово възнаграждение за срок от 1 година.

Фонд работна заплата се увеличава за лекарите, специалистите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и др.) и санитарите. Респективно те ще получават до 300 лева повече. Парите за санитарите бяха повишени с увеличението на минималната работна заплата, което е отразено в КТД. 

Парите за увеличението на основните трудови възнаграждения няма да окажат негативно влияние върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение. 

Договорът, който влиза в сила от 1 април 2018 г. , беше подписан между изпълнителния директор на болницата проф. д-р Асен Балтов и председателите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа”. 

Изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов подчерта, че с този договор се поставят  основите на подобряване на основните трудови възнаграждения. 

От синдикатите обявиха, че с подписването на този КТД основните заплатите в „Пирогов” стават над средните в браншовия договор в отрасъл здравеопазване. Този КТД носи стабилност и основа за развитие на работните заплати при добри финансови резултатие на болницата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za