Василиа Петрова представя Кюстендил на „Детски Пирин фолк“ 2017

Снимка: личен архив

Деветокласничката от ПГ по икономика и мениджмънт – Кюстендил, Василиа Петрова ще представи Кюстендил на първия поред „Детски Пирин фолк“ 2017 г., който ще се проведе на 25-и август в Сандански.

Василиа се класира със 187 точки, второ място в направената предварителна селекция през м. май тази година. Девойката, която е възпитаничка на Адела Харалампиева ще се представи с македонската песен „Ибиш ага“. Василиа пее от 4-ри години. Казва, че обича народната музика от малка. „Като бях по-малка мама много ми пееше. Тя също има талант и първа усети дарбата ми за пеене“, каза за ИНФОМРЕЖА Василиа.

Нейното участие може да бъде проследено утре от 20, 30 часа на живо по Фен фолк ТВ. Всеки, който иска да я подкрепи може да гласува със смс на номер 191957 с текст DETE17. „Вълнувам се много, надявам се хората да ме харесат и изпълнението ми да ги спечели“, допълни още Василиа, която има първи места от свои участия на фестивали и конкурс.

Най-голямата награда до момента е Гран При от тазгодишното издание на фолклорния конкурс „Пауталия“ 2017. За участие на 25-и август на сцената на Летния театър в Сандански са допуснати първите 20 участници с най-голям брой точки събрани по време на предварителната селекция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK