Василев, Иванов, Костадинов и Карадайъ недоволни от избора на председател

Снимка: Infomreja.bg

Вижте коментарите след избора на Рашидов

Вежди Рашидов не може да бъде консенсусна личност, има доста богата и добре известна биография, заяви след избора на Вежди Рашидов за председател на НС Христо Иванов от "Демократична България".

По думите му 4-те партии, които го избраха са отказали да търсят консенсус.

"Още вчера БСП даде сигнал, че е готова да застане зад принципа на старшинството, този вариант е неприемлив за "Демократична България" и ПП. Аз на последния председателски съвет не съм присъствал. Какъв ще бъде курсът на БСП ще видим", допълни Христо Иванов.

Според него при 4-партийната конфигурация може да се окаже, че нещата ще потръгнат.

Не може да се говори за управленско мнозинство, но е възможно да има разговори, заяви след избора на Вежди Рашидов за председател на НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Едва ли не дайте за изберем председател, след това 7-те заместник-председатели да управляват Народното събрание. Тази длъжност не трябва да се заема от човек, който вчера каза, че не иска да я заема, заяви след избора на Вежди Рашидов за председател на НС Асен Василев от "Продължаваме Промяната".

По думите му Рашидов е успял да събере 121 гласа в една много трудна ситуация.

"ГЕРБ подвикваха от място какво г-н Рашидов какво да направи. Налице е невъзможност за постигане на нормален разговор, сложи се една фасада. Тези проблеми ще се върнат, защото не са решени", каза още Асен Василев, пише БНТ.

Трудно е да се каже дали има мнозинство, може би ще говорим за плаващи мнозинства, заяви след избора на Вежди Рашидов за председател на НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той прогнозира, че срокът на работа на парламента ще бъде няколко месеца.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK