Васил Божков след разпита в СДВР: Нямам нищо общо с Алексей Петров

Снимка: БНТ

МВР потвърди, че се провеждат действия по разследването на убийството на Алексей Петров

Васил Божков е напуснал адреса, на който се намира под домашен арест, за да бъде разпитан в качеството си на свидетел в СДВР по досъдебно производство от миналата година. Това заяви адвокатът му Георги Гатев. Детайли по производството не са ясни, според Гатев става въпрос за прехвърляне на 7 фирми. Не е ясно дали тези фирми са свързани с хазартен бизнес, пише БНТ.

"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват, но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. В известна степен са били свързани, но в определен момент те са били прехвърлени на друго лице и по този повод е поканен на разпит в СДВР, където в момента се намира. Казаха, че не го извеждат, а просто го придружават и както виждате той си тръгна със собствената си кола", посочи Гатев.

След като напусна СДВР Божков не обясни за какво е бил разпитван.

,,Разпитваха ме за глупости”, лаконичен беше бизнесменът.

Рано тази сутрин спецполицаи влязоха в офиси на Васил Божков в столицата.

Според източници на "По света и у нас" действията им са свързани с разследването на убийството на Алексей Петров от 16 август миналата година.

От МВР към момента обявиха единствено, че на територията на София се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с убийството на Петров, а събраните доказателства ще бъдат докладвани на градската прокуратура.

Преди да бъде отведен за разпит, Васил Божков излезе да говори пред медиите и определи действията срещу него като политическа репресия. Той заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров, както и че нищо не е иззето от имотите му. Той обяви още, че готви нов политически проект с мотото "всички срещу хунтата"."Нямам взаимоотношения с Алексей Петров. Казал съм го на три пресконференции.

Нито сме имали общ бизнес, нито нещо "за" или нещо "против". В България има хунта от двама души - Борисов и Пеевски с прилепените към тях прилепалки „Продължаваме промяната“ и други такива. Създадена изкуствено опозиция от „Възраждане“, която им е аватар и ги държат все едно са им опозиция. Това е! Тази политическа прослойка обаче трябва да се изчисти, защото само краде и само вреди", заяви Божков.

Неговият адвокат допълни още, че полицаите са действали по неотложност и нищо не е иззето от офисите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK