Васил Божков няма да обжалва прекратяването на делото за рекет

Снимка: БГНЕС

„Ако съдът потвърди прекратяването, то Борисов ще бъде изпран напълно“

Днес изтича срокът за обжалване на прекратяването на делото срещу Борисов. Няма да обжалвам. Това обяви бизнесменът Васил Божков в профила си във фейсбук.

Според него, ако съдът потвърди прекратяването, то Борисов ще бъде изпран напълно.

По думите му като не обжалва той оставя шанс в следващите две години прокуратурата да погледне обективно доказателствата и да повдигне обвинение.

Божков посочи, че ще даде повече подробности в интервю за Свободна Европа на 20 декември от 15:00 часа.

През януари 2020 г. Васил Божков напусна България и замина за Дубай, на 25 август тази година той се прибра изненадващо у нас, припомня News.bg. Още при кацането си на летище София бизнесменът и обвиняем с 19 обвинения бе арестуван. До 5 септември Божков бе оставен в ареста, след което мярката му за неотклонение бе променена в домашен арест.

Сред обвиненията спрямо Васил Божков са и такива за финансиране на протестите през 2020 г., като тогава прокуратурата публикува разговори на Васил Божков с други лица, серия от обвинения за неплащане на данъци и такси, дължими от хазарт и др. Сред обвиненията има обаче и за подбудителство към убийство, принуда, опит за изнасилване, изнудвания, опит за подкуп на длъжностни лица и незаконна търговия с антики.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK