ВАП иска проверка на МБАЛ-Гоце Делчев, заради оставката на лекарите

Снимка: Infomreja.bg

ВАП се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград, да разпореди извършването на проверка

Върховната административна прокуратура се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград, да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, проверка на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – Гоце Делчев, с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.

Проверката е във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението. Причината е подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

В хода на проверката ще бъдат изискани и становище и действия от страна на Общински съвет – гр. Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – Гоце Делчев, е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Асан09:29 - 07.04.2020
Май като им спряха схемите и далаверите на тия уж доктори на дадоха вой до небето. Преди си беше добре, а. Крадене схеми пари под масата. Айде сега на вън дъртия мумии. Като сте долкова велики и незаменими си направете часна практика, а не на държавната софра да работим час пром. Колко задължения натрупа болницата докато работеха само по схеми тия дърти тарикати. Вън на тая шайка крадлива. Има правила и като не ги спазва си отиваш. Това е.
Рени21:45 - 06.04.2020
Кмета да даде отговор на въпроса, защо като хората са събирали подписка в подкрепа на лекарите е останал напълно бездушен.Червен комуняга,срам за търсене И че толкова години хората му гласуват доверие.
доволен19:49 - 06.04.2020
тръгнали като арслани върнали се като насрани пак ще дойдете алчници
ДОКТОР15:20 - 06.04.2020
Др улевинов ,извинявайте но ще ВИ дам един съвет .Всеки управител когато си избира замесник гледа освен да е специалисти и да ви е ВЕРЕН ,а с Вашия случай той е ПОДЪЛ и НАГЪЛ.Пратете го у тях с Верчето да си играят сантасе.
Бехлюл14:26 - 06.04.2020
този Канелов какво търси днеска в болницаъа или иска утре от там с камани да го подгоним не сме забравили баща му как вземаше жълтиците на помаците но като се кандидатира за кмет си получи заслуженото.Канелов безсрамник националист махай се и отиди там кадето бсщати е станал професор защото никой не знае в БГ
Иван Геров14:17 - 06.04.2020
да проверят колко е получавал Първанов колко е получил д-р Попов за транспортни услуги но тогава и Гераксиев беше в играта и всочко окей сега вече при Улевинов има засвгнати интереси.А какво тези доктори като са подали предизвестия да си ходят никоо не ги иска защо занимават общественоста
Nusret13:57 - 06.04.2020
Ква болница тва, тъпи бимбета, последно умориха и младо момиче?... Ако сте за Руска рулетка ОК, ходете.... Кво го мислите 2.5 часа и сте в София!!! В Разлог да идете ще оцелеете!
Док Калин13:51 - 06.04.2020
Болница по параграф 22. Реална фантазия и надежда за бедните!
Олег13:48 - 06.04.2020
Тия институции да се бяха самосезирали още преди години когато сринаха болницата точно тия които сега извиват ръцете на общината! Срам и позор лекари и бизнесмени в схема и успяха да манипулират по голямата част от обществото ,но истината винаги излиза наяве! Ушким мислят за хората да наистина мислят как да им вземат парите !!! Героите на Гоце Делчев пълен резил вместо да се оттеглят с високо вдигната глава ,всички са в пенсионна възраст колко още ще лекуват година две? Ръководството на болницата за пръв път от години са до един професионалисти дайте им време резултатите ще дойдат!
Mitko13:42 - 06.04.2020
Geraksiev otkaji veche Vsichki razbraha che ti rakovodish doktorite shtoto ti spqha shemata i ne mojesh da kradesh Kato pri radoikova togava mai ti Beshe shefa
Код за сигурност, въведете кода aa6