ВАП иска проверка на МБАЛ-Гоце Делчев, заради оставката на лекарите

Снимка: Infomreja.bg

ВАП се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград, да разпореди извършването на проверка

Върховната административна прокуратура се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград, да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, проверка на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – Гоце Делчев, с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.

Проверката е във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението. Причината е подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

В хода на проверката ще бъдат изискани и становище и действия от страна на Общински съвет – гр. Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – Гоце Делчев, е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Асан09:29 - 07.04.2020
Май като им спряха схемите и далаверите на тия уж доктори на дадоха вой до небето. Преди си беше добре, а. Крадене схеми пари под масата. Айде сега на вън дъртия мумии. Като сте долкова велики и незаменими си направете часна практика, а не на държавната софра да работим час пром. Колко задължения натрупа болницата докато работеха само по схеми тия дърти тарикати. Вън на тая шайка крадлива. Има правила и като не ги спазва си отиваш. Това е.
Рени21:45 - 06.04.2020
Кмета да даде отговор на въпроса, защо като хората са събирали подписка в подкрепа на лекарите е останал напълно бездушен.Червен комуняга,срам за търсене И че толкова години хората му гласуват доверие.
доволен19:49 - 06.04.2020
тръгнали като арслани върнали се като насрани пак ще дойдете алчници
ДОКТОР15:20 - 06.04.2020
Др улевинов ,извинявайте но ще ВИ дам един съвет .Всеки управител когато си избира замесник гледа освен да е специалисти и да ви е ВЕРЕН ,а с Вашия случай той е ПОДЪЛ и НАГЪЛ.Пратете го у тях с Верчето да си играят сантасе.

FACEBOOK