Вандали разбиха и обраха църквата в село Господинци

Полицията в Гоце Делчев образува днес досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който разбил вчера прозореца на църквата в с. Господинци и я обрал. Открадната е неустановена до момента сума пари от даренията на малкото богомолци в селото и три месингови свещници, които според свещеника отец Николай Давидов са на стойност около 500 лева.

Крадците, ако продадат свещниците във вторични суровини ще вземат не повече от 50 лева, коментират запознати.

Сигналът за извършената кражба е подаден вчера около 9.30 часа от Димитър Каракостов от село Господинци. Мъжът видял разбития прозорец и направената стълба от взетите от близкия навес от крадците пейка и дървени палети, за да достигнат до прозореца.

На място е пристигнала оперативна група, взети са отпечатъци и е назначено разследване за установяване на извършителя.

"Това е грозно деяние. Църквата е нова - на 7-8 години. В нея няма нито някакви ценности, а приходите са буквално символични, защото християните се едва около трийсетина на брой и ходят на църква почти само на празници", коментира кметът на селото Ахмед Ходжов, потресен от престъплението.

Той сподели, че хората в Господинци не смеели и дъска да вземат от двора на църквата, понеже имали страх, но въпреки всичко не било изключено извършителят да е местен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK