Валидираха марка за 170-годишнината от рождението на Вазов

Марката е в тираж 6 000 броя, а цената - 1.10 лева

Валидираха пощенско-филателното изданието, посветено на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов, предаде репортер на БГНЕС.

“Самото издание е марка. За изданието мога да кажа, че като цяло то не е първото, а поредица от много, които са издавани, посвещавани на Иван Вазов, обясни главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки. Първото такова издание е през 1920г., когато е издадена поредица от 6 марки, последната марка е била през 2000 г., посветена на 150-годишнината от рождението на Иван Вазов. “Съвсем скоро имахме издание, което е посветено на романа “Под игото”, обясни Дънешки.

“Сегашната марка, която издаваме, автор е проф. Вилиам Китанов. Марката е в тираж 6000 броя и цената й е 1.10 лв.”, каза той. По думите му, като цяло марките, свързани с Иван Вазов, са интересни за нашите филателисти. “Те събират поредици, свързани с бележити личности, една от които е и Иван Вазов. Така че надявам се това издание също да предизвика голям интерес и да влезе в колекциите на нашите филателисти, които с годините стават все по-малко, но стават все по-страстни любители на марките”, посочи той. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk