В три села в Пиринско си избират кмет

снимка: infomreja.bg, архив

В три села в Благоевградска област днес се провеждат кметски избори. Нови управници ще си избират в санданското село Вълково и в две села в община Петрич - Габрене и Струмешница.

Изборите в тези населени места бяха касирани от Върховния административен съд поради установени съществени нарушения по време на изборния процес през октомври миналата година.

В с. Вълково за кметския пост се състезават Кирил Трайков Митрев от ПП „ГЕРБ“ и Богданка Андонова Ханджийска от ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски“.

Двама са и кандидатите в с. Струмешница - Никола Костадинов Въчков от ПП „СДС“ и Никола Костадинов Дзаков от ПП „БСП“.

Най-много кандидати за кмет има в село Габрене - четирима. Това са Васил Трайков Тасев от ПП „СДС“, Евтим Димитров Николов, издигнат от инициативен комитет, Атанас Сандов Божинов от ПП „ГЕРБ“ и Панде Христов Марков от ПП „Обединени земеделци“.

Изборният ден започна в 6.00 часа и ще продължи до 19.00 часа тази вечер. За да бъде избран кмет на всяко от тези три населени  места е необходимо поне един от кандидатите да получи повече от 50% от гласовете на своите съграждани, имащи право на глас. В противен случай на 20 май тази година ще бъде бъде проведен втори тур. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK