В Стара Загора излизат на протест заради убитото на пътя 4-годишно дете

Мястото на инцидента в Стара Загора Източник: Иван Янев/БГНЕС

В социалните мрежи хората вече се организират за протест в Стара Загора, след като снощи там джип блъсна и уби на място 4-годишно дете, информира Нова ТВ.

Инцидентът е станал около 19.00 часа. Детето карало колело с родителите си на пешеходната зона в града. Трагедията е станала на метри от училище "Васил Левски".

Призивът в социалните мрежи е днес в 10:00 часа всеки да отиде на мястото на трагедията с цвете в ръка, за да покаже съпричастност към близките и с искане за справедлив процес.

Водачът разбрал какво се е случило едва, след като хората се развикали и вече е задържан.

Директорът на полицията Иван Чолаков съобщи, че инцидентът станал, докато мъжът маневрирал в пешеходната зона.

Той е от Стара Загора, около 45-годишен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при транспортно произшествие. От полицията ще поискат мярката за неотклонение да бъде 72 часа, уточни Иван Чолаков.

"Има ли нужда от коментар. Погледнете какво чудо е тука", каза заместник-кметът на града по строителството и транспорта Йордан Николов снощи, цитиран от БГНЕС.

"Има си достатъчно знаци, табели, всичко, което е необходимо, но кой го спазва е друг въпрос. За такива просто няма място на пътните платна. Нямам думи. Безобразие. Доколкото разбрах, той не е усетил, че е ударил детето. Правили сме пешеходна зона, хората да се радват, децата да тичат, да бягат.

Как да сме спокойни. Какво да направим да заградим, да сложим бариери? Какво да правим. Сложили сме предпазни колчета пред входа на училището. Обезопасили сме със знаци, с всичко, което е необходимо. Не е спазил знаците. Ще сложим колчета, но ще минат през колчетата.

Вижте, като сме им сложили на тези улици, които вече сме направили, има някъде, където вадят, събарят, минават през тях. Това е до съзнанието на хората", добави Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK