В СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово отбелязаха Деня на Европа

снимки: СОУ - Хаджидимово

Учениците от СОУ „Никола Вапцаров” - гр. Хаджидимово отбелязаха днес Деня на Европа – 9 май. В заседателната зала на Общинския съвет те представиха спектакъла „Ние сме децата на Европа”.

Гости на събитието бяха Мария Николова, представител на ЕИЦ на Мария Габриел, Кръстьо Воденичаров, секретар на читалище „Яне Сандански”, колеги и родители на нашите ученици.

Празникът протече на два етапа: Пътешествие из Европа и Гости от Европа, придружени с драматизациите „Дядо и ряпа” на френски език и „Бременските музиканти” на немски език, както и стихове на английски език. Участваха ученици от 4, 6, 7, 9 и 10  класове.

По случай честването бяха  представени презентации. Под звуците на Одата на радостта главните герои на събитието  запознаха присъстващите ученици и гости със същността на Европейския съюз, идеите, символите и държавите, участващи в него.

Организацията и подготовката на този спектакъл се дължи на учителите от хуманитарното обединение на СОУ „Никола Вапцаров”: Мария Терзиева, Заприна Глушкова, Анета Воденичарова и Величка Даскалова.

 

снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK