В София разкриха измамна схема за обир на възрастни хора

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са две криминално проявени жени

Работата по разследването започва след придобита информация за измамна схема за теглене на парични средства от банкови сметки на възрастни хора. Разплитането на случая стартира с проследяване на действията на жертвата – на 26 септември в присъствието на придружителка потърпевшата изтегля от банков клон сумата от 5 000 лева. Ден по-късно, отново в присъствието на същата жена,  заявява сумата от 25 000 лева, а след излизане от финансовата институция възрастната жена е качена от непознатата в лек автомобил.

В резултат на незабавно предприетите оперативни и заградителни действия, превозното средство е спряно и на място са задържани двете жени, заподозрени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години, известни на полицията за кражби и измами, като едната е и осъждана за идентично престъпление.

В хода на оперативните действия е установено, че потърпевшата се е запознала с двете жени преди няколко дни. Дамите се представили за брокери на недвижими имоти, омаяли жената с изгодна сделка за закупуване на имот, а парите били капарото, които според уговорката тя трябвало да им предостави. При извършените претърсвания на адресите и автомобили на задържаните са намерени и иззети множество документи, съдържащи лични данни, в това число и на починали хора и техни наследници, банкови карти, копия на лични карти и множество парични средства и накити.

Благодарение на предприетите незабавни и професионални действия на служителите от Първо РУ е предотвратена огромна финансова щета за възрастната жена.

Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK