В Смолян броят повторно бюлетините от местните избори

Снимка: Infomreja.bg

Броенето е във връзка с искане за касиране на изборите

В Смолян броят повторно бюлетините от втория тур на местните избори. Това предаде БНР. Броенето е във връзка с искане за касиране на изборите.

Съдия Игнат Колев от Административния съд в Смолян посочи, са установени няколко гласа разминаване с данните от секционните протоколи, съгласно наблюденията на адвокатите. По думите му основните грешки при установените няколко случая на разминаване са свързани с грешки в преброяването и с неправилно определяне на бюлетини за недействителни.

Повторно се отварят чувалите с бюлетини от всички 89 секции в Смолян.

Делото в Административния съд бе образувано по жалба на Стефан Сабрутев, останал с втори резултат на балотажа.

Открити са единични случаи, в които комисии не са зачели като действителни бюлетини, при които при изписването на отметка в квадратче за гласуване мастилото малко излиза извън очертанията. Има гласове, които правилно са зачетени от секционните комисии като недействителни и те касаят липсата на правна култура при избирателите, допълни Колев.

След приключване на броенето, съдът ще разгледа днес нови доказателствени искания на страните в процеса. Предстои проверка на 506 гласоподаватели, дописани в избирателните списъци. Допуснато е събиране на доказателства относно гласуването на избиратели от социалните домове в Петково, Ровина и Фатово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK