В Сатовчанско стискат палци за златен медал от Олимпиадата в Рио на състезателя по тласкане на гюле Цанко Арнаудов

Цанко Арнаудов от Сатовча със завоювания бронз от Европейското първенство по тласкане на гюле в Амстердам, снимки: Личен архив

Цялото родопско село Сатовча от днес тръпне в очакване и стиска палци за успешното представяне на 24-годишния сатовчанец Цанко Арнаудов, който играе на Олимпийските игри в Рио де Жанейро за Португалия, където от много години живее със семейството си.

"Със златен медал да се върне от Игрите в Рио. Стискаме палци на Цанко и му желаем да постигне голям успех", коментират сатовчанци, които следят с голям интерес представянето на българските състезатели и съответно на техния съселянин Цанко Арнаудов.

24 годишният Цанко Арнаудов, който е роден в Сатовча, грабна през юли бронзовия медал на Европейското първенство по тласкане на гюле в Амстердам, Холандия. Той записа лично постижение за сезона от 20.59 метра и се класира трети в европейската ранглиста. 

С постигнатия успех на първенството на Стария континент младият атлет от Сатовча даде своята заявка за участие в XXXI Олимпийски игри, които де провеждат от 5 до 21 август  в Рио де Жанейро, Бразилия. 

Талантливият българин с корени от Сатовча както на европейското първенство, така и на Олимпийските игри  играе за Португалия, тъй като от 2010 година е с португалско гражданство. 

Родителите му Валентина и Росен Арнаудови заминават на гурбет в Португалия със сина си Цанко, когато той е бил едва 10-годишен. 

Родното село на европейския медалист буквално изригна в празнична еофория минути след като миналия месец  на живо по телевизиите проследиха награждаването в Амстердам. 

Десетки роднини и приятели на семейството от община Сатовча веднага осъществиха живи връзки с развълнуваните родители Валя и Росен, за да ги поздравят за поредния успех на момчето им. Сега отново Сатовча тръпне в очакване и стиска палци за нов и по-голям успех на 24-годишния състезател. 

Екипът на ИНФОМРЕЖА също пожелава успешно представяне на Цанко Арнаудов на Игрите в Рио де Жанейро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK