В Сатовча християни и мюсюлмани се помолиха за Стилиян Петров

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Близки и приятели на капитана на националния ни отбор по футбол от село Сатовча днес на специално отслужен молебен се помолиха за здравето му пред иконата на Свети Стилиян Детепазител. 

Стотици почитатели на българския футболист, християни и мюсюлмани дойдоха за църковната служба в храма "Св. Неделя" в родопското село, където се намира една от трите редки икони на светеца, на чието име е кръстен Стилиян Петров.

Тази рядка икона се пази в православния храм в Сатовча от 1864 година, когато е била построена църквата.

Молебена отслужи епископ Серафим - викарий на Неврокопския митрополит Натанаил. Сред хората, които от сърце се помолиха за скорошно и пълно оздравяване на Стилиян Петров бе майката на Димитър Бербатов - Маргарита Бербатова, футболистът от националния отбор Димитър Макриев, младежкият национал Страхил Попов и още десетки бивши и настоящи футболисти, млади спортисти от детско-юношеските школи по футбол в Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, приятели, познати и непознати.

По същото време в местната джамия ходжата също прочете молитва за здравето на Стилиян Петров и всички нуждаещи се. Раздаден бе и курбан за здраве.

Капитанът на националния футболен отбор на България и на "Астън вила" - Стилиян Петров се бори с остра левкемия. За заболяването му бе съобщено в края на март. Оттогава редица футболисти, мениджъри и фенове от целия свят организират различни кампании и събития в негова подкрепа.

 

КОМЕНТАРИ

ха ха09:44 - 27.06.2012
ха ха ха Мунчо ,,,,много точно казано...!!!трябва цяла БГ да дойде да се моли за него...че неговите кражби надхвърлят националното равнище...!!!
мунчо00:08 - 17.06.2012
А молебен за крадеца Арбен Мименов няма ли да направите???....той е болен от клептомания!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK