В Сандански не се разбраха за ръководството на СИК

снимка: Община Сандански

На 21 и 25 март се проведоха консултациите с политическите партии и коалиции, имащи право на членове в СИК на територията на община Сандански във връзка с предстоящите избори за народни представители. Консултациите, проведени от секретаря Лидия Матеева, упълномощена от кмета Андон Тотев и началника на отдел „Правно нормативно и информационно обслужване” Надежда Пензова, са с цел определяне състава на СИК и разпределение на местата в тях.

Съгласие относно броя на членовете на СИК  се постигна още на 21 март. В населени места до 500 избиратели – 7-членна СИК, над 500 избиратели – 9-членна СИК.

На консултациите на 25 март трябваше да се разпределят ръководните места, които са за председател, зам.-председател и секретар. Именно за тези места не се постигна съгласие. Определена бе дата 5 април, когато в общинска администрация трябва да се внесат предложенията на партиите за ръководните места и членовете на СИК.

Същите ще бъдат изпратени на РИК - Благоевград, която ще се произнесе служебно с решение по поименния състав на СИК- ръководство и членове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK