В Самораново против изграждането на затвор

Снимка: БСП - Кюстендил

Искат да бъде разрешен проблема с водоснабдяването

„Защо в Самораново няма дом за възрастни хора, а има проект за изграждането на затвор по норвежка програма?“ Този въпрос беше поставен пред народния представител от БСП Бойко Клечков на срещна с жители на селото.

Всички присъстващите на срещата жители се обявиха против функционирането на такъв затвор в близост до Самораново и категорично заявиха, че това в бъдеще ще попречи на развитието на селския туризъм, като ще и понижи цената на имотите им на пазара.

Според съобщената информация от жителите на Самораново, които присъстваха на срещата в кметството с народния представител Бойко Клечков, затворът ще бъде за затворници, които ще са там постоянно, с влезли в сила международни, доживотни присъди.

Вторият проблем, който е от изключителна важност за жителите на Самораново, е този с водоснабдяването. Водопроводната мрежа е строена през 1963 година  в селото. Към настоящия момент тя е остаряла и амортизирана с много аварии, като някои квартали са и на режим, за да се избягват авариите, поясни кметът Райко Цветков.

Проблемът с водоснабдяването е целогодишен, но вече става нетърпим за жителите, категорично каза кметът на Самораново. Те пък от своя страна заявиха на срещата, че ако се  построи затворът проблемът с водоснабдяването ще стане още по-голям и ще се отдръпнат евентуални инвеститори в селския туризъм.

“Хората са обезпокоени за сигурността и имиджа на селото, защото думата затвор звучи плашещо и тревожно за хората“, каза още кметът. Народният представител от БСП Бойко Клечков пое ангажимент до две седмици да даде отговор на поставените обществени въпроси от  кмета и жители на Самораново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK