В първата среща след рестарта на първенството “Локомотив” победи “Етър”

Министър Кралев изгледа на живо първия мач от футболното първенство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа на живо футболния двубой между отборите на “Локомотив” Пловдив и “Етър”. С тази среща беше подновено първенството на Първа лига след близо тримесечна пауза, наложена заради епидемията от коронавирус COVID-19. Мачът бележи и цялостния рестарт на спорта със състезателен характер в България.

Срещата в Пловдив се игра пред публика, след като дни преди подновяването на шампионата беше позволено максималният брой на зрителите да бъде 30% от капацитета на стадионите. За спазването на противоепидемичните мерки следеше назначеният от домакините офицер по сигурността. На входа на официалната ложа министър Кралев и всички посетители бяха подложени на проверка на телесната температура, беше осигурен и дезинфектант за ръце. Настаняването се извършваше през две седалки, а дикторът неколкократно призова всички зрители да спазват дистанция.

На стадион “Локомотив” Красен Кралев беше посрещнат от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, собственика на “черно-белите” Христо Крушарски, спортния директор Георги Иванов и клубната легенда Христо Бонев. Те обсъдиха подновяването на първенството и предприетите мерки на всички стадиони в България, както и бъдещите планове за модернизация на спортната база. Кралев поздрави домакините за отличната организация и спазването на предписанията с цел да се избегне разпространението на коронавирус COVID-19. Спортният министър получи от своите домакини фланелка на “Локомотив” Пловдив.

В първата среща след рестарта на първенството “Локомотив” победи “Етър” с 2:0.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK