В петък откриват Спортен комплекс "Пирин", Йордан Йовчев сред гостите

Йордан Йовчев, снимка: infomreja.bg, архив

След два месеца ремонтни дейности Спортен комплекс "Пирин" ще отвори врати.

Официалното откриване на обекта ще бъде този петък. Сградата е обновено изцяло, с подменена дограма и саниране на фасадата.

Всички спортни зали са пребоядисани, поставено е ново осветление, монтирани са нови кошове за баскетбол, окачени тавани, подови настилки, нови тоалетни и още куп други неща придават нов вид на комплекса. Футболното игрище в двора е с нова настилка, подменени са мрежите и са поставени седалки за зрители.

Всъщност това е първият цялостен ремонт на Спортен комплекс "Пирин" от откриването му през 1975 година. През годините са правени плахи опити за козметични ремонти, в това число и на последния етаж от легловата база, за която се погрижи президентът на ФК "Македонска слава" Пламен Мирчев.

Настоящите ремонтни дейности възлизат на близо 900 000 лева. Тези пари са осигурени с помощта на "Благоевград- БТ". Спонсорството е договорено след разговор на кмета Атанас Камбитов с ръководството на цигарената фабрика. 

През следващата 2013 година ще бъдат осигурени още 300 000 лева за ремонта на легловата база, за може комплексът да бъде завършен на 100%.

Спортен интернат "Пирин" ще бъде част от Държавното спортно училище, което ще отвори врати през 2014 година, според министъра на спорта Свилен Нейков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK