В НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев стартира дългоочакваният проект "Твоят час“

Снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

Дългоочакваният проект „Твоят час” в НПГ „Димитър Талев“ - Гоце  Делчев, макар и с едногодишно закъснение, стартира днес официално и при изключително голям интерес в препълнената зала на училището, управлявано от директора Мария Георгиева.

На откриването освен ученици, учители и ръководството на елитната гимназия присъстваха още членовете на Обществения съвет на проекта - Росица Джамбазова, Величка Ласина и Катя Найкова, като Росица Джамбазова е и председател на училищното настоятелство на НПГ “Димитър Талев“.

„Нека си пожелаем очакваният от всички ни с надежди и любопитство проект да надмине популярността и успеха на проект "УСПЕХ“ ,заяви директорът на гимназията Мария Георгиева.

Предлаганите дейности по проекта "Твоят час" са два основни типа: дейности за преодоляване на образователни затруднения и дейности по интереси. Освен тях учениците ще могат да се включват в междуучилищни дейности, в които участват ученици от няколко училища.

Това е шанс за всички деца да опознаят различието: децата от село да общуват със своите връстници от града, да се срещнат деца от различни етноси, ако училищата са моноетнични и т.н.

Работата и с участието на родители е един от важните приоритети. Тя включва лектории, съвместно планиране на дейностите, подпомагане на дейностите, участие в представителни и други изяви на клуба, родителски срещи и други целесъобразни мероприятия.

Извънкласните дейности се предлагат от училища, от юридически и физически лица. Проектът има амбицията да даде шанс за истински „базар” на извънкласните дейности: максимално широк кръг от участници да предлагат разнообразни дейности, за да могат учениците да изберат най-доброто за тях, обясниха от екипа на НПГ „Димитър Талев“, който направи и предложение за дейности по преодоляване на обучителни  затруднения, а именно - Математика 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас; Български език и литература - също 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас, както и преодоляване на обучителни затруднения по английски език.

В раздела по интереси предложенията са 12: 

1. Училищен вестник

2. Съвременник

3. Сценарист

4. История и география в българското и световно кино

5. Спорт - волейбол

6. Спорт - футбол момичета

7. Туризъм и риболов

8. Учебна компания по „Джуниър Ачийвмънт“

9. Организиране на събития

10. Уеб дизайн и реклама

11. Текст и музика на компютър

12. Диагностика и ремонт на компютри и мрежи

Всички ученици и учители от НПГ „ Димитър Талев“ си пожелаха успешен старт и успешна реализация на новия проект. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK