В навечерието на 3-и март Жени ГЕРБ откриха изложба на икони

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

В навечерието на 3-и март Жени ГЕРБ откриха в Общински изложбени зали - Благоевград традиционната изложба на икони. За поредна година съсловната организация събира в галерията творби на местни художници, които благоевградчани и гости на града могат да разгледат в рамките на месец март. Тазгодишната експозиция е под мотото „И вярата ще ни спаси”.

„Изложбата, която откриваме е изпълнена със символика. В навечерието на 3-и март днес повече от всякога имаме нужда от вярата, която ни е спасявала и в най-тежките исторически моменти и ни е помагала да съхраним националната си идентичност. Днес повече от всякога имаме нужда от духовност и вяра”, заяви при откриването на изложбата областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.

Представители на църковното настоятелство на православен храм „Въведение Богородично” разказаха за църковните предания, описващи първите икони и тяхното значение за съхраняване на православната вяра.

Гости на събитието бяха представиители на различни културни институции, авторите на творбите, благоевградчани, изкушени от изкуството.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK