В навечерието на 24-и май: Kметът на Банско покани учителите ветерани на празничен обяд

Снимки: Община Банско

Денят на българската писменост, просвета и култура, е един от пресветлите дни на народа ни. Това е денят, в който благодарим на всички, които се грижат за опазването на културно-историческото ни наследство, на дейците на читалищното и на библиотечното дело, на академичните среди и журналистите, на дейците на образованието, на всички, които пазят жив пламъка на просвещението.

По този повод кметът на община Банско, Георги Икономов, отново се срещна с учителите ветерани на празничен обяд. Тази негова ежегодна среща е израз на уважението и респекта към бившите преподаватели, които тук, в Банско, са на особена почит.

Въпреки, че вече не са практикуващи, за тях Денят на светите братя остава завинаги най-вълнуващ и завинаги свързан с младостта и професионалната им реализация.

Със своите ежегодни срещи, кметът успява да им вдъхне самочувствие и увереност. Да им покаже, че те, нашите учители, не са забравени от обществото. Икономов им благодари за професионализма, любовта и добротата, които години наред даваха от себе си и им пожела здраве, житейско благополучие и още много щастливи срещи с учениците им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...