В монтанското село Стубел безплатeн магазин предлага дрехи и домашни потреби

Снимка: Pixabay

Идеята е на кмета на Стубел Емилия Григорова

Магазин, в който всичко, което може да се намери, е безплатно. С това могат да се похвалят в монтанското село Стубел, съобщава nova.bg.

Инициативата е на местни хора, които събират ненужните дрехи и вещи от домовете си, за да отидат там, където ще бъдат необходими. В него всеки може да влезе и да си вземе, без да плаща. 

Молът, както се шегуват хората в селото, набира все по-голяма популярност. Идеята е на кмета на Стубел Емилия Григорова. Тя споделя, че в магазина всеки остава вещи, които не са му нужни, но могат да бъдат полезни на някой друг. 

Така в помещението на бивш магазин, който отдавна не работи, жените от селото започнали да редят якета, блузи, панталони, детски дрехи и обувки и други вещи.

Разбира се, дрехите трябва да бъдат изпрани и да стават за носене, казава Вилоета Тодорова, която също е ангажирана с магазина.

Герогиева разказва, че са донесли масички и щендери, за да наредят дрехите и домашните потреби. А желаещи да си "купят" не липват. 

Магазинът е отворен всеки ден от 8 до 16, 30 часа и в него няма продавач. Виолета споделя, че няма нужда да пазаят, защото който иска, ще влезе и ще вземе каквото му е нужно. Тя допълва, че всичко е на доброволни начала. Кметът на Стубел казва, че идеята е получила приемственост.

От селото имат и друга идея, ако съберат много дрехи, да помагат на хора в беда или след бедствия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK