В МБАЛ - Гоце Делчев, пристигат четирима анестезиолози от София

Снимка: Infomreja.bg

Новината е от днешната среща на медицинския управител с министъра на здравеопазването

От 1-ви октомври тази година в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ ще работят четирима анестезиолози от софийски лечебни заведения.

„В момента изготвяме графика за дежурствата. Без анестезиолози болницата не е оставала и няма да остане“, това каза за ИНФОМРЕЖА управителят на здравното заведение д-р Петър Филибев.

До решението се е стигнало по време на днешния разговор на д-р Филибев с министъра на здравеопазването професор Костадин Ангелов.

Припомняме, че проблемът в болницата се задълбочи след смъртта на завеждащия Отделението по реанимация – д-р Милан Първанов, и след отказа на д-р Мария Радойкова – също анестезиолог и дългогодишен управител на МБАЛ – Гоце Делчев, да помогне в този критичен момент.

 

КОМЕНТАРИ

А13:39 - 29.09.2020
Браво Филибеев , не се подаваи на провокация.
Лекар06:55 - 29.09.2020
Докато заплатите на редови,а и на млади лекари са по-жалки от тези на изкопчия или сервитьорка със 7 клас лекар няма да помиришите. Даже се чудя как и тези дето ги има не са забегнали на запад. Само за сравнение - годишната заплата на лекар в Германия е около 60 000 евра.
Аз22:10 - 28.09.2020
Ако УЧАТ половината от вас, тези които коментирате, няма да е в това положение цялата държава и управление....
Фъс20:12 - 28.09.2020
Защо изгонихте докторите които бяха на основен договор в болида та от София Д-р Саша Николова също изгонихте -защо Защото сте безумци .....? А сега доктори от София ? Тук ли ще останат постоянно ? Или само да замажете положението ,,,, Кмете не те ли срам Д-р Николова е от Гоце Делчев А тези имат ли нещо общо с града. . Подай си оставката Москов - стига си ни лъгал Не ти вярваме вече - оставка,оставка ,,,,,!,,,,,,!!!

FACEBOOK