В лицето на Зоран Джорлев изгубихме един голям приятел

Снимка: 24 часа

Директорът на ансамбъл "Танец" ценеше високо град Гоце Делчев и неговите хора

Тези дни дойде тъжната вест, че жертва на COVID -19 е станал и Зоран Джорлев – директор на Националния ансамбъл за народни игри и песни на Македония „Танец“. Виртуозният музикант и отличен ръководител беше голям приятел на град Гоце Делчев и на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

Спомням си гостуването на „Танец“ в града ни по повод 114-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев. В Дома на културата двата ансамбъла изнесоха съвместен концерт, озаглавен „Песни за юнаците“. От македонска страна участваха инструменталисти, солистката Сузана Спасовска, женската и мъжката певческа група.

Въпреки голямата си заетост, Зоран Джорлев не отказа интервю, напротив, приветливо отговори на всички въпроси. Разказа за принципите на работа в ансамбъла, за подготовката на кадри и предстоящите турнета. А за партньорите си на сцена каза:

„Неврокопският ансамбъл много професионално се посвещава на работата си. При вас има отлични певци. Ансамбълът прави голямо впечатление и аз винаги го препоръчвам.“

Не по-малко ласкаво се отзова и за града домакин:

„Градът много ми харесва, защото е чист и мирен. Народът ми допада.“

В лицето на Зоран Джорлев, напуснал този свят на 53-годишна възраст, в разцвета на творческите си сили, град Гоце Делчев загуби свой голям приятел!

Светла да е паметта му!

 

Снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK