В Кресна отбелязаха Деня на розовата фланелка

Снимки: Община Кресна

В продължение на три дни - от 20 до 22 февруари, Община Кресна, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, БЧК и СУ „Св. Паисий Хилендарски” отбелязаха Международния ден за борба срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка. 

В понеделник доброволци от Младежкия БЧК изнесоха беседа на учениците от V до VІІІ клас във връзка с агресията в училище.

Във вторник момчета от ІІ клас направиха сценка на сбиване и оказване на първа помощ от доброволци от БЧК, като се наблегна на това какво не трябва да се прави в училище и извън него, а също и за последиците, до които може да доведе едно сбиване.

След това момичета от същия клас засадиха цвете в името на доброто. Проведе се дискусия с учениците и всички казаха „Не на тормоза в училище!”.

Днес учениците от всички класове си вързаха по една розова лентичка в знак на толерантност и съпричастност и по този начин отбелязаха „Деня на розовата фланелка!”.

Ученици се включиха и в конкурса за есе на тема: „Стоп на агресията в училище! Да бъдем по-добри!”. Победителите в конкурса ще бъдат наградени на тържеството по случай 3 март на площад „Кресненско въстание” на 2 март от кмета на община Кресна Николай Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//